MUNKAINK  /  Részvétel a NABI Kft. "SIRIUS" márkanevű városi/elővárosi autóbusz- családjának a fejlesztésében

Részvétel a NABI Kft. "SIRIUS" márkanevű városi/elővárosi autóbusz- családjának a fejlesztésében

Egy, az amerikai tulajdonú, de Magyarországon is üzemelő autóbuszgyár a NABI Gyártó és Kereskedelni Kft.-vel még 2010-ben létrejött - és ma is élő - keretszerződés értelmében lehetőségünk volt részt venni a különös, egyedi megjelenésű SIRIUS márkanevű 12m-es un. alacsony-belépésű városi, ill. elővárosi autóbusz fejlesztésében.

Elsődleges feladatunk a jármű teljes elektromos rendszerének - összhangban az önjárú MAN alváz már meglévő rendszerével - komplett kábelezésének és kapcsolási rajzának elkészítése, illetve a SILEX Kft. - vel közösen az autóbusz CAN rendszerének kifejlesztése és a megadott feladatokhoz való optimalizálása volt. Ez különlegesen érdekes és kihívó munka volt mivel ez az alváz már az EURO 5 környezetvédelmi besorolást meghaladó EEV motorral felszerelten érkezett, így jelen pillanatban a NABI Kft. "Sirius" autóbusz rendelkezik Magyarországon az egyik, a környezetvédelem szempontjából legkorszerubb motorral. A komplett MAN alváz CAN rendszerének összehangolása a felépítmény hasonló - de magyar fejlesztésű rendszerével – igazi mérnöki kihívás volt,

Továbbá megbízásuk volt a jármű utastere belső burkolati rendszerében való - elsődlegesen a mennyezet - együttmuködésre, melyet a HungaroMind Mérnoki és Tanácsadó Kft. - vel, mint alvállalkozóval közösen végeztünk el.

Az első kocsi már hónapok óta - az üzemeltető nagy megelégedettségére - Kaposváron dolgozik,míg a második jármű átadására néhány héten belül fog sor kerülni.