HÍREK  /  Skandináv tesztúton az S91

Skandináv tesztúton az S91

Május 14 és 29 között a második S91 demó-kocsi Észak-Európában tett üzleti célú látogatást.

A program első hetét a Göteborgban székelő és dolgozó VingaBus Partner nevű magáncég szervezte, azzal a céllal, hogy a kocsit minél több, a buszüzemeltetésben, beszerzésben és forgalomba állításban illetékes cég, illetve személy megtekinthesse, kipróbálhassa. Elmondták, hogy a svéd kormány programot indított a közösségi közlekedés részarányának megduplázására 2020-ig, és ez a terv a buszbeszerzésekre is komoly hatással lesz. A helyi szakemberek azonnal felismerték a "legkisebb nagybusz" termékfilozófiáját és lehetséges helyét a helyi nagy üzemeltetők járműparkjában. A kocsi eladása Svédországban is elsősorban tenderek útján lesz lehetséges.

A második hét az Egyedis korunkból ismert és nagyra becsült képviselő, az RSA szervezésében zajlott, a fentiekhez hasonló céllal. Az ottaniak már ismerősként, de magas elvárásokkal fogadták a járművet – amit egyértelmuen jelez a minden apró részletre kiterjedő, észrevételeket tartalmazó lista. Ennek feldolgozása, egyeztetése már meg is kezdodött.

Mindkét partner megértette, hogy a kocsi a BKV specifikációja szerint épült, és számos részletében eltér a helyi gyakorlattól. A skandináv piacra szánt jármű ezért egy önálló kivitel lesz az S91 választékában.

2011 június 02.