HÍREK  /  Ünnepélyes átadás a NABI telephelyén

Ünnepélyes átadás a NABI telephelyén


A NABI Kft. telephelyén összeszerelt két, svéd megrendelésre készült S91 átadására a szokottnál nagyobb esemény keretében került sor. A megrendelő – a Vinga Bus Partner - részéről Albert Johannesson úr volt jelen, aki a kocsikat futópróba keretében vette át.
A svéd nemzeti előírások és üzemeltetői szokások számos technikai plusz vártak el az S91 EURO V prototípusához képest: a kocsikat automata tűzoltó-berendezéssel, thermopan üvegezéssel, az utasüléseken is - az M3/I kategóriában szokatlan módon – 3-pontos biztonsági övekkel, továbbá kifelé lengő középső ajtókkal kellett ellátni. De nem csak a felépítménynek kellett a feladathoz felnőnie, az alváz is eltér a bejáratottól, hiszen a biodízel (RME: repce-metilészter) üzemanyaggal való üzemeltetésre is fel kellett készíteni, ami a svéd helyi és helyközi közlekedésben szinte egyeduralkodó.

Az ünnepségen jelen volt Peter Svensson, Svédország Budapesti Nagykövetségének ügyvivője és Kovács Péter a XVI. kerület polgármestere is. A kocsik kulcsait a fővállalkozó Rába Jármű Kft. nevében Csizmadia Katalin ellátási-lánc vezető adta át.

2012 július